Szörnyű tragédia! A Hétszeres világbajnok vívónk, Szalay Gyöngyi haláltusáját férje is végignézte - "Mester leszel az égi pástokon is. Isten veled, Gyöngyi!” Nyugodj Békében!

Szalay Gyöngyi rengeteg csodálatos pillanatot szerzett a magyar sportrajongóknak. Élete sajnos tragikusan fiatalon és hirtelen ért véget. A Balaton Vívóklub vezetője, Tapolca volt önkormányzati képviselője a helyi kolbásztöltőverseny díjkiosztóján lett rosszul majd vesztette el az eszméletét.


Rig Lajos, a Jobbik képviselője élesztette újra, a rutinja megvolt hozzá, mivel 22 évig mentősként dolgozott. Így mesélte el a tragikus pillanatokat: 
“Minden pillanatok alatt történt. Gyöngyi összeesett, odaszaladtunk hozzá, s azonnal láttuk, nagy a baj. Nem volt keringése és légzése sem, így rögtön megkezdtük az újraélesztését. Még magához tért, elmondta, hogy a jobb oldala zsibbad és fáj, ezért is lett rosszul. Az oldalára fektettük, betakartuk, a mentők pedig két perc alatt odaértek, ám sajnos újra elvesztette eszméletét”. 
 
Szalayt a mentőautóban ismét újra kellett éleszteni, majd válságos állapotban helikopter vitte a veszprémi kórházba. Ott azonban nem tudták megmenteni az orvosok az életét, halálát minden valószínűség szerint tüdőembólia okozta. 
 
Gyöngyi férje is a helyszínen volt, végig kellett néznie, hogy mi történik a feleségével. 
 
A tragédia megrázta a tapolcaiakat, a városban több százan gyújtottak mécseseket és gyertyákat. 
Mindenkit sokkolt a tragédia, egyik tanítványa így búcsúzik a Facebookon Gyöngyitől: 
 
„Mindig felnéztem rád, igazi példakép, barát voltál. Öröm volt veled versenyeken találkozni, megjelenésed, vidámságod mindenkit megragadott. Mester leszel az égi pástokon is. Isten veled, Gyöngyi!” 


Ő volt az egyetlen, aki 1989 és 1999 között mind a hét alkalommal tagja volt a világbajnoki aranyérmes magyar párbajtőr-csapatnak, emellett bronzérmet nyert egyéniben az 1996-os atlantai olimpián. 
 
Köszönjük a feledhetetlen pillanatokat és a rengeteg örömöt, amit szereztél nekünk! Nyugodj Békében Gyöngyi! 

További bejegyzéseink